söndag 17 januari 2010

Premiär!

Nu har vi gjort en enkel lösning för SUFF:s plats på webben. Den är utformad med bloggteknik som grund och alla i styrelsen kan enkelt uppdatera. Nästan alla bloggar ju redan...

Varje inlägg kategoriseras in under medlem, aktiviteter, kontakt, styrelse - på så sätt ska det vara enkelt att hitta. Bilder kommer också att kunna visas - så skicka in till någon i styrelsen! Redan nu har vi börjat med omröstning och det kommer en ny ungefär varje månad.

Bidra gärna och kom med idéer! Glöm inte att kommentera! :)

Nu hoppas vi på att detta ska bli en levande sida!

6 kommentarer:

  1. En annan superenkel weblösning är webs.com mycket enkelt och alla kan logga in och ändra. Kolla gärna in min hemsida www.fralsefjord.webs.com eller Skaraborgs FF som jag också är webmaster för. www.skbff.webs.com denna sidan är verkligen superenkel att manövrera och det finns massor av roliga funktioner. Man kan låta sina medlemar bli medlemar på sidan med egen sida och inloggning, ha en gästbok, kalander mm. Triita gärna in :D
    //Emelie Johansson, SkbFF

    SvaraRadera
  2. Hej Emilie och tack för dina tips! :)

    Din lösning behöver dock en webbmaster vilket vi vill slippa. Istället är detta lösningen så att alla i styrelsen kan lägga upp nyheter och bilder :)

    SvaraRadera
  3. Hej
    faktiskt inte, bara någon som sätter sig ner och gör designen och alla menyerna, detta går på ca 10 minuter. Sen kan alla logga in med samma eller olika lösenord. Har webbplatsen medlemmar kan man göra några av dessa till administratörer (ev hela styrelsen). Bus enkelt. Just en blogg tycker jag gör det lite svårt att få någon övergripande blick på själva hemsidan. Mend et är ju en smidig tillsvidare lösning.

    SvaraRadera
  4. Frågan är ju inte bara hur lätt den är att göra. Hur lätt är den för vanliga människor att redigera? Jag har ingen aning, men jag vet att jag inte kan mycket mer än att blogga.

    Jag tror att det är lätt för er ungdomar, men många av oss gamlingar är både svårlärda och okunniga.
    Bara att blogga på rätt sätt och förstå hälften på passagen tog mer än en månad. Då vet jag att jag inte kunde alla inställningar och det blev mer fel än rätt.

    SvaraRadera
  5. Ett tipps är att göra en provsida. Kan man bara engelska och lite word så är det faktiskt mycket enklare en att blogga. Tycker i alla fall jag.

    SvaraRadera
  6. Tack för dina tips Emelie! När vi utvärderar detta försök så kan vi ha dina erfarenheter med oss. Kanske kontaktar vi dig för hjälp och inspiration... ;)
    //Evamaria

    SvaraRadera